Ib Poulsen kritiserer toppen i eget parti

Flere af medlemmerne af Dansk Folkepartis folketinsgruppe, herunder Ib Poulsen fra Thisted, kritiserer partitoppen og siger, at ledelsen skulle have vist mere kant til regeringen gennem valgperioden. Samtidig bør partiet være bedre til at markedsføre egne politiske sejre.

Kritikken kommer efter en uge med yderligere tilbagegang i meningsmålingerne. Det skriver Politiken.

Fiskeriordfører Ib Poulsen fremhæver den omdiskuterede FN-migrationspagt, som statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) rejste til Marokko for at underskrive i december. Poulsen ser aftalen som et eksempel på, at Dansk Folkeparti var alt for blød i den praktiske politik.

– Jeg mente, at hvis Løkke gik ned og skrev under på den erklæring, skulle han have haft at vide, at han kunne udskrive valg, når han kom hjem igen. Den går virkelig imod det, vi står for, siger Ib Poulsen til Politiken.

Ifølge Ib Poulsen gjorde han på et gruppemøde opmærksom på sin kritik. Han mente, at DF-formand Kristian Thulesen Dahl skulle have sat Løkke stolen for døren.

Gruppeformand Peter Skaarup (DF) afviser, at partiet mangler politisk kant:

– Nej, det synes jeg bestemt ikke. Hvis du kigger på, hvad der er sagt i den første uge, har vi sagt, at vi vil have permanent grænsekontrol. Vi har sagt, at vi vil have asylstop uanset konventionerne. Vi har sagt, at vi vil have flere penge til de ældre. Lige præcis i forhold til vores mærkesager har vi markeret os superfint og skarpt, siger han til Politiken.

/ritzau/

Foto: Steen Brogaard

Forfatter

Related posts

Top