Hybridambulancer skal sænke hospitalers CO2-udledning

De danske hospitaler skal være grønne, og deres udledning af CO2 skal reduceres med 75 procent inden 2030.

Sådan lyder målet i et nyt udspil fra Danske Regioner, som idag holder digital generalforsamling som følge af coronavirus.

– Det er et ambitiøst mål, det ved vi, men vi vil arbejde benhårdt for at nå det, siger Ulla Astman, næstformand i Danske Regioner.

Regionernes hospitaler og institutioner skal gå fra at udlede cirka 217.000 ton fra el, varme og transport om året til at udlede omkring 55.000 ton CO2 om året inden 2030. Det skal bl.a. ske ved brug af hybridambulancer og varmeomlægning.

Derudover vil regionerne fokusere på fire områder: klimavenligt nybyggeri, grøn transport, bæredygtige indkøb og cirkulær økonomi uden spild.

– Vi skal investere i vores bygninger og sikre, at de er helt optimerede. Vi vil også skifte bilparken ud i forhold til at gå over til hybrid, og hybridambulancer kan være en af de store muligheder. Vi skal i det hele taget tænke grønt og bæredygtigt i vores indkøb, siger Ulla Astman.

Hun siger, at det er nogle investeringer her og nu, som kan være dyrere end de billigste løsninger på markedet.

– Men det kan betale sig på den lange bane, fordi vi sparer på vores forbrugsregning, og så er der flere penge at behandle for.

/ritzau/

Foto: Aalborg Universitetshospital

Forfatter

Related posts

Top