HOME-START Thy hjælper lokale trængte børnefamilier

Flere og flere danske børnefamilier er desværre pressede økonomisk, og det giver udfordringer i forbindelse med julen. Indkøb af julegaver til børnene er en af de ting, der gør ondt og derfor er HOME-START Thy klar med støtte. Men det kræver, at Thyboerne står sammen og giver en hjælpende hånd til lokale trængte børnefamilier.

– Vi har opstillet et juletræ i J. P. Jakobsen Centret. Man tager et lod på træet og betaler 200 kroner for det i Føtex. Dermed støtter man vores julehjælp. Føtex omveksler så alle lodderne til gavekortet ”Vi elsker Thy” og kan bruges af modtagerne i hele Thy. Gavekortene uddeles d. 20. december til Home-Start Thys trængte børnefamilier. Det er vigtigt at sige, at alle familierne, der modtager gavekortene, er anonyme ligesom man ikke kan give et gavekort til en specifik familie, fortæller Rikke Riis Kirk, der er koordinator i HOME-START Familiekontakt Thy.

Lokale familievenner gør hverdagen lettere
De lokale familier har en familieven, som hjælper dem hver uge. Derfor har HOME-START Thy også et indgående kendskab til hver enkelt familie og dermed hvilke specielle behov, familierne har.

– Bidragene kan f.eks. give juleglæden et stort hop-op på stemningsbarometeret. Sidste år fik vi faktisk så mange gavekort ind, at julen varede næsten til påske. Vi kunne give nogle familier støtte til at købe vintertøj og til at købe mad i vinterferien, hvor børnene var hjemme hele ugen. Det er nemlig noget, som kan sprænge et stramt hverdagsbudget, påpeger Rikke Riis Kirk.

Netop familievennerne er vigtige for HOME-START THYs støtte til familierne, og dem kan de godt bruge endnu flere af.

– De taler sammen, hjælpes ad og griner og græder sammen. Når hverdagen slår knuder, er det dejligt at have nogle at dele det med. Overvej om du kender en, der har to timer om ugen til at glæde en børnefamilie og give dem lyst til igen at smile. Lige nu står fire familier og venter på en familieven, der kan lyse op og være glæden, der drysser på dem to timer hver uge i ca. et års tid, lyder opfordringen fra Rikke Riis Kirk.

Foto: Pressefoto af Vonlanthen

Forfatter
Top