Hjemmeferie og krav om mundbind giver højt forbrug

Sommerforbruget ligger 3-4 procent højere end samme periode sidste år, viser tal baseret på cirka en million kort- og MobilePay-betalinger fra Danske Bank-kunder til og med den 6. august.

Blandt andet giver det udslag i tallene, at mange har holdt ferie i Danmark, mens også forbruget på apotekerne er større end normalt.

Louise Aggerstrøm Hansen, privatøkonom hos Danske Bank, bider mærke i, at man blandt andet kan se en stigning hos apotekerne, og at smittetryk og krav om mundbind dermed kan aflæses i forbrugstallene.

– Forbruget hos apotekerne steg voldsomt lige op til nedlukningen, hvor vi alle sammen skulle have håndsprit og den slags. Nu er der altså tegn på, at det er begyndt at stige en smule igen.

Det skyldes ifølge Louise Aggerstrøm Hansen, at der nogle steder er kommet påbud om mundbind i den offentlige transport og at smittetrykket i Danmark generelt har været stigende den seneste tid.

Forbruget i detailbranchen og i supermarkeder er i et relativt højt leje viser tallene, ligesom danskerne også har brugt penge i sommerferien på boligforbedringer.

/ritzau/

Forfatter
Tags

Related posts

Top