Hjælp med at samle affald langs vestkysten

Plastik hører ikke til i havet. Til gengæld kan det være et yderst nyttigt materiale, når det bliver brugt, genbrugt og genanvendt med omtanke. Det er filosofien hos organisationen “Strandet” fra Thy, som Naturli’ Foods er gået i samarbejde med.

Naturli’ Foods er kendt for sine 100 pct. plantebaserede fødevarer,  og arbejder til daglig med plastikproblematikken. Virksomheden bruger i dag fx 80 pct. genbrugsplast til emballagen til plantefars og var først med flaskepant på virksomhedens plantedrikke.

– Vi har en vigtig fælles sag, som gør det naturligt at bakke op om “Strandet”. Nemlig at få fjernet plastik fra naturen, så det bl.a. ikke ligger og flyder ved Vesterhavet. Der er en god anledning den 21. september, hvor der er World Clean Upday, siger Henrik Lund, direktør i Naturli’ Foods.

Pressefoto

Hvert år strander omkring 1.000 tons affald alene ved Danmarks 300 kilometer lange Vestkyst. Derfor samarbejder miljø- og iværksættervirksomheden “Strandet” i Thy med Naturli’ Foods om at samle plastik langs kysten og udbrede viden om plastik.

“Strandet” er en lille virksomhed, der arbejder ud fra Cold Hawaii i Thy for at finde håndgribelige måder at komme plastforureningen til livs. Her er målet at holde strandene langs den jyske vestkyst fri for plastik, sætte fokus på plastforurening og bringe viden ud om brug og genanvendelse af plast.

Du kan læse mere om World Clean Up-day HER

LÆS OGSÅ:

Plastikramte naturområder: Nu skal der ryddes op i Thisted og Hanstholm

 

 

Forfatter

Related posts

Top