Henrik Tilsted vender tilbage til Mors-Thy Håndbold

Det er en spiller med Mors-Thy Håndbold-blod i årerne, der fra sommeren 2023 igen trækker den blå trøje over hovedet. Mors-Thy Håndbold har nemlig lavet en 3-årig aftale med venstre fløj Henrik Tilsted. Den 28-årige Vestervig-dreng spillede sine tidlige ungdomsår i HF Mors, inden han efter tre år i Aalborg Håndbold vendte tilbage til Mors-Thy Håndbold som førsteårssenior i sæson 13/14. Her blev det til fem år, og siden da har adresserne heddet GOG, IK Sävehof og Bjerringbro-Silkeborg – og nu vender Tilsted hjem med 2 x DM-sølv, et svensk mesterskab og 1 x DM-bronze i bagagen.

– Jeg har valgt Mors-Thy Håndbold, fordi jeg fik den helt rigtige følelse i kroppen, da jeg blev forelagt muligheden. Det er den klub, jeg altid har holdt af og med. Jeg er Thy-dreng, og det har været min drøm at vende tilbage, så det har været et forholdsvist nemt valg for mig. Jeg glæder mig til at komme hjem til alt det, jeg kender og til at spille i Thy og på Mors og med Bette Balkan i ryggen, siger Henrik Tilsted.

– Siden jeg forlod Mors-Thy Håndbold, er klubben blevet endnu dygtigere på ungdoms-setuppet, og der er fortsat flere af landets bedste ungdomsspillere, der tager dertil. Klubben har udviklet sig i positiv retning med slutspil, deltagelse i Final4 og selvfølgelig pokaltriumfen – der bliver leveret større resultater. Jeg er i min bedste alder og har mange gode år i mig endnu, og jeg kommer for at lave store resultater og for at vinde noget med Mors-Thy Håndbold, lyder det fra Henrik Tilsted.

Cheftræner Niels Agesen er meget tilfreds med signingen af Henrik Tilsted.

– Det er et scoop for Mors-Thy Håndbold at få Henrik Tilsted hjem. Vi får erfaring og højt niveau. En komplet fløjspiller set på fysik, teknik og rutine. Han har prøvet optur, nedtur, har spillet Champions League og vundet medaljer, og så er han skabt af og kender derfor kulturen her i Mors-Thy Håndbold. Med Henrik Tilsted og Magnus Norlyk får vi en komplet fløjduo i venstre side, som kommer til at komplementere hinanden, siger Niels Agesen.

– Mors-Thy Håndbold er bygget på en kultur, hvor man uddanner og udvikler unge spillere og sender dem videre. Nu er vi kommet dertil, hvor vi også kan få dem tilbage på et tidspunkt, hvor de er på toppen af karrieren. Det er Henrik Tilsted et super eksempel på, og forhåbentligt den første af mange spiller fremover, siger Mors-Thy Håndbolds cheftræner.

Aftalen mellem Mors-Thy Håndbold og Henrik Tilsted løber til 30. juni 2026, og samtidig er Henrik Tilsted blevet ansat som cheftræner for Mors-Thy Håndbold Akademis U19 Drenge.

Foto: Pressefoto

Forfatter
Top