“Hemmelig” naturperle: Hundborg får nyt udsigtspunkt

En ny attraktion i form af et udsigtspunkt skal være med til at gøre Hundborgbuen og den særlige geologi, der kendetegner området mere tilgængeligt. Udsigtstårnet bliver placeret i den lille plantage Dybdahlsgave.

Den kommende attraktion etableres som et af de sidste led i områdefornyelsen for klyngelandsbyerne Sjørring, Snedsted og Hundborg – et projekt, som med støtte fra forskellige fonde er sat i gang af Thisted Kommune for fire år siden og som er udviklet i samarbejde med de lokale borgere.

Projektleder René Melgaard Nielsen fra Thisted Kommune fortæller, at udkigspunktet bliver endnu et formidlingspunkt i Hundborg – på linje med formidlingspunkterne, der er skabt i forbindelse med det nyetablerede bytorv ved Dagli’ Brugsen samt Hundborgstenen, der blev flyttet sidste år.

Udkigspunktet bliver en vandret platform på pæle, der opføres i udkanten af Dybdahlsgave med vid udsigt over Hundborg Mose.

– Det bliver et vældigt løft – også i forhold til at komme ned i den ende af skoven, siger Vera Justesen, der er formand for Hundborg Plantageforening.

Hvis frosten ikke driller for meget, vil udkigspunktet være etableret i midten af marts. Den officielle indvielse må nok vente lidt endnu. Illustration: Labland.

Dybdahlsgave er i forvejen et yndet udflugtsmål for byens borgere. Her er kælkebakker, madpakkehus – og en stor åben gryde, der i løbet af de seneste 100 år har været brugt til så forskellige ting som gymnastikopvisning, friluftsteater, grundlovsmøder og sankthansfest.

Plantageforeningen har i denne vinter arbejdet med at fælde træer og åbne plantagen op. Et skilt ved Vorupørvej viser nu også publikum, hvor man finder den lille naturperle, der for mange thyboer og turister har været en hemmelighed.

Vera Justesen håber, at det bliver muligt at samles mange mennesker på grundlovsdag, så den finkæmmede plantage og det nye udkigspunkt kan vises frem.

– Jeg tror, det bliver godt, siger hun.

Forfatter
Top