Gymnastikforening overvejer at stoppe samarbejde med TLR

Den kristne bevægelse The Last Reformation, der holder til på den nu lukkede Thylands Idrætsefterskole lidt uden for Hundborg, har mildest talt været i lidt af et medie-stormvejr i forbindelse med TV2-dokumentaren Guds Bedste Børn.

Dokumentaren får nu Thisted Gymnastik og Idrætskultur (TGI), som har lejet sig ind i bevægelsens lokaler, til at overveje samarbejdet. Det skriver Nordjyske.

– Vi vil ikke bakke op om et religiøst projekt, og det gør vi jo indirekte ved at betale halleje til dem, siger Kenneth Kristensen, formand for TGI til Thisted Dagblad.

Han vil på et møde i aften sammen med resten af bestyrelsen diskutere hvad de skal gøre.

I tv-dokumentaren kritiseres og anklages det der bliver betegnet som en religiøs sekt for bl.a. overgreb mod børn, dæmonuddrivelse og helbredelse af forskellige sygdomme ved hjælp af healing.

Kvaksalveri?
Sektens leder, Torben Søndergaard, er blevet kritiseret for at være ekstremt manipulerende samt at være kvaksalver, der udnytter svage mennesker. Flere politikere vil nu have klarlagt, om Torben Søndergaard rent faktisk er en kvaksalver.

Det sker blandt andet efter overlæge Henrik Rindoms advarsel om, at Torben Søndergaard opfordrer psykisk syge patienter til at stoppe med at tage deres medicin.

Ifølge loven kan ”en person, der uden autorisation behandler syge og i den forbindelse udsætter nogens helbred for påviselig fare, straffes med bøde eller fængsel i indtil fire måneder”.

Foto: Screendump/Youtube – The Last Reformation

 

Forfatter

Related posts

Top