Forhøjet fradrag får flere sommerhusejere på udlejnings-banen

I maj 2017 besluttede Folketinget, at nye sommerhusejere skulle kunne låne 75 procent af et sommerhus værdi i et realkreditinstitut.

Tidligere lå grænsen på 60 procent. På den måde skulle det blive billigere at købe et sommerhus og på den måde stimulere omsætning i branchen, men tilsyneladende er virkningen udeblevet. Det skriver TV2 Nord.

Til gengæld overvejer flere nordjyske sommerhusejere at udleje deres sommerhus. Sidste år gennemførte regeringen nemlig en markant forhøjelse af den skattefrie bundgrænse for udlejning af sommerhuse fra små 22.000 kroner til godt 40.000 kroner. Og dén løsning ser til gengæld ud til at virke.

En ny undersøgelse foretaget af Feriepartner Danmark, der bl.a. har en afdeling i Thy, viser nemlig, at hver 5. sommerhusejer, der ikke udlejer i forvejen, overvejer at leje sommerhuset ud.

Forudsætningen for at kunne gøre brug af det høje udlejningsfradrag forudsætter, at man lejer sommerhuset ud gennem et udlejningsbureau. Hvis man udlejer privat er fradraget kun på godt 11.000 kroner.

Hanna Amdissen fra Feriepartner Thy fortæller i øvrigt, at den kommende sommersæson ser fornuftig ud:

– Den gode sommer sidste år bevirkede at sommerhusudlejningen i Danmark satte rekord. For den kommende sæson tyder alt på endnu en rekord. Vi er tæt på at have udsolgt i de mest attraktive uger, og har fortsat masser af forespørgsler, så nogle nye huse på markedet vil blive modtaget med kyshånd.

Foto: Christian Kjeldsen

Forfatter
Top