Første forårsuge giver comeback til kulde og mulige snebyger

Årets første forårsuge fortsætter indledningsvist i samme lune spor, som de seneste dage har præget Danmark. Men slutningen af ugen byder på en tilbagevenden til ganske kølige temperaturer og måske endda sne og slud.

Det fortæller Klaus Larsen, vagthavende meteorolog hos Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, mandag morgen.

– Ugen kan strengt taget deles op i to halvdele, siger han. Først er der nogle ret skyede dage frem til og med onsdag, og herefter kommer en koldfront, som ændrer vejrsituationen en del.

Mandag, tirsdag og onsdag følger nogenlunde samme opskrift. Således starter dagene køligt med risiko for tåge og en del skyer. Men i løbet af dagen klarer det op med nogen sol og milde temperaturer på mellem syv og otte grader.

Vinden bliver let til frisk, og dermed fortsætter de fine vejrtendenser fra weekenden lidt endnu – dog med en anelse køligere temperaturer. I morgentimerne kan det på grund af de kolde temperaturer om natten dog være en god idé at passe på i trafikken.

Torsdag kommer imidlertid et vejrskifte, fortæller Klaus Larsen. I løbet af natten driver en koldfront fra nord nemlig ind over landet. Det giver først på dagen en del skyer, men senere klarer det op, og temperaturerne tager et dyk. Om dagen bliver det således mellem to og syv grader, mens det om natten bliver ned til fem graders frost.

Den vejrtype fortsætter fredag, hvor der også er risiko for sne- og sludbyger.

– Det bliver dog næppe de store mængder, siger Klaus Larsen.

/ritzau/

Forfatter
Tags

Related posts

Top