Første donation af forhåbentlig flere er i hus: Karby Kuber modtager 200.000 kroner

Ideen om at skabe et foreningshotel i Karby Kuber er blevet støttet med en stor check.

Det er Nykredits Fond, der har valgt at støtte projektet med 200.000 kroner. Donationen er det første resultat af en lang række fondsansøgninger. En del af ansøgningerne er der endnu ikke kommet svar på, og det samlede donationsbeløb kan derfor sagtens stige i fremtiden.

Projektet med ombygning af den gamle friskole i Karby til multifunktionelt aktivitetscenter har været i gang siden 2012, hvor friskole og børnehave, blev flyttet til Hvidbjerg. Det er Morsø Kommune der ejer bygningen, som lejes af foreningen Karby Kuber der også står for driften.

Sideløbende med ombygningen er udearealerne ved Karby Kuber er også gennemgået en stor forvandling med fritlægning af å forløb, vandplatform og etablering af Kærstien, som er en sti gennem ådalen med udløb tæt ved Hvidbjerg.

Samlet har projekterne tilført lokalområdet og primært lokale håndværkere en omsætning på omkring 8 millioner kroner. Samtidig har den frivillige indsats i projekterne har været meget stor, og kan opgøres til flere tusinde mandetimer.

Arkivfoto: URBANlab nordic

Forfatter

Related posts

Top