FOA-formand om fyringer: – Det gør mig virkelig gal

Selv om det er vanskeligt at skaffe tilstrækkeligt ansatte til pleje af et stigende antal ældre, har kommunerne i Region Nordjylland inden for bare knap fire år givet over 1.000 social- og sundhedsansatte en fyreseddel.

Det viser en opgørelse over afskedigelsessager blandt medlemmer af FOAs social- og sundhedssektor.

– Jeg er rent ud sagt chokeret over, at dette her finder sted i den målestok, som det gør. Det strider mod al sund fornuft, når der er så stor og stadig stigende mangel på social- og sundhedspersonale i takt med, at vi bliver flere ældre borgere i samfundet, siger formand for FOA Mona Striib.

I perioden januar 2017 til oktober 2020 er der rejst 92 afskedigelsessager i Thisted Kommune, 43 i Morsø Kommune mens der i Lemvig og Struer Kommune ifølge FOA’s opgørelse er delt  hhv. 23 og 50 fyresedler ud. De fleste fyringer vedrører ansatte på plejecentre, plejehjem og i hjemmeplejen.

På landsplan er 8.000 FOA-medlemmer blev fyret i kommunerne i løbet af de knap fire år, og hovedparten af fyresedlerne – 62 procent – skyldes sygdom.

– Det ligner næsten en ”brug-og-smid-væk-kultur,” hvor man slider ansatte helt i bund for så at skille sig af med dem. Det gør mig virkelig gal, lyder det fra Mona Striib.

Pressefoto/FOA

Forfatter

Related posts

Top