Flere kørte forgæves: Stormløb mod stormflodsforedrag

I aftes var der foredrag ved Professor Bo Poulsen fra Aalborg Universitet på Lemvig Museum. Han fortalte om stormfloden i 1825, der slog hul på Agger Tange, og de konsekvenser det fik for Limfjordslandet.

Foredraget, der var arrangeret i samarbejde med Lemvig Folkeuniversitet, skulle starte kl. 19, men allerede kl. 18 stod de første tilhørere ved døren for at sikre sig en plads. Billetterne blev hurtigt udsolgt, og de sidste 30-40 gæster gik forgæves og måtte finde tilbage til bilerne med et løfte om, at museet ville forsøge at få Bo Poulsen til at komme igen.

Bo Poulsen, professor ved Aalborg Universitet.

Museets store sal var fyldt til bristepunktet og flere måtte sidde i det tilstødende lokale. På trods af at luften i lokalet efterhånden blev noget tung, fik de mange tilhørere et spændende foredrag om den dramatiske stormflod og de både positive og negative konsekvenser, den fik for Limfjordens fiskeri og menneskene omkring fjorden. Helt op til nutiden, hvor de jævnlige oversvømmelser på Lemvig Havn jo også har forbindelse til gennembruddet af Limfjordstangen.

Efterfølgende blev det aftalt, at Bo Poulsen kommer til Lemvig igen d. 18. marts, så de gæster der gik forgæves, kan få en ny chance for at høre foredraget.

Belært af erfaringerne har museet besluttet, at man denne gang kan tilmelde sig foredraget på forhånd for at sikre sig plads.

Forfatter

Related posts

Top