FGU Nordvest flytter i nye omgivelser

Med købet af knap 1200 kvm. lokaler på Lerpyttervej 52 i Thisted, samt opførelsen af en ny tilbygning på 227 kvm. på samme adresse, rykker FGU Nordvest pr. 1. april 2024 helt ind i hjertet af Thisteds campusmiljø. For FGU-eleverne i Thisted betyder det både en markant opgradering af undervisningsfaciliteterne og en endnu tættere tilknytning til ungemiljøet i Thisted.

Formand for FGU Nordvest, Jane Koller, glæder sig over, at det nu er lykkedes at finde de helt rette rammer for det lokale FGU -udbud i Thisted.
-Vi har et stykke tid været på udkig efter den rette bygningsmasse, der kunne huse de visioner, vi har for FGU Nordvests undervisningsmiljø. Dét føler jeg virkelig, vi har fundet her på Lerpyttervej. Vi har købt nogle virkelig fine lokaler af EUC Nordvest, og herudover supplerer vi med opførelsen af en helt ny bygning med fleksible og tidssvarende værksteder og undervisningslokaler. Vi får således de helt perfekte rammer for vores lokale FGU-udbud, lyder det fra Jane Koller.
Konstitueret direktør for FGU i Thisted, Lone Tingstrup Mathieu, og de øvrige medarbejdere glæder sig i dén grad også til at skulle rykke i nye omgivelser.
-Først og fremmest bliver det jo skønt, at vi nu bliver samlet under ét tag og dermed bliver én samlet FGU-skole, frem for at være spredt på flere lokaliteter. I og med at vi kommer til at bo midt i campusmiljøet, bliver vi også en mere integreret del af ungdomsmiljøet. Og så får vi – ikke mindst – nogle virkelig lækre faciliteter, der giver rig mulighed for kreative udfoldelser. Ud over topmoderne undervisningslokaler og værksteder, får vi et fleksibelt makerspace og nogle hyggelige fællesarealer med hyggekroge og små læringsmiljøer. Det bliver virkelig godt for både elever og lærere, fastslår Lone Tingstrup Mathieu.
Også på EUC Nordvest ser man frem til det nye naboskab.

-Vi har i forvejen et rigtig godt samarbejde med FGU Nordvest, og det tror jeg kun bliver endnu tættere, når vi nu kommer til at bo under samme tag. Vi har fx netop udviklet og afviklet et særligt transportforløb sammen, der skulle introducere FGU-eleverne til mulighederne inden for transportsektoren. Det forløb har resulteret i, at alle de deltagende elever er fortsat videre i ordinær uddannelse. Den type samarbejde bliver der rig mulighed for at dyrke, når vi får en mere tæt, daglig kontakt. Samtidig håber jeg, at dét, at FGU-eleverne nu – i deres eget miljø – får en mere direkte adgang til studiemiljøet på erhvervsuddannelserne og de forskellige værksteder, vil inspirere og bidrage til at øge deres interesse, forståelse for og motivation til at starte på en erhvervsuddannelse. På den måde danner det nye setup solid grobund for en god overgang til ungdomsuddannelserne, lyder det fra direktør Hans Chr. Jeppesen fra EUC Nordvest.
Flytteplanerne kommer til at ske i to tempi. Først skal de opkøbte lokaler tilpasses en smule, og herefter skal tilbygningen, der skal huse nye værksteder, opføres. Forventningen er, at FGU kan rykke ind i de eksisterende lokaler før sommerferien, mens tilbygningen først forventes taget i brug på den anden side af nytår.

Foto: Pressefoto

Forfatter
Top