Færre sprit- og narkobilister omkring J-dag

I dagene omkring J-dag den 5. november 2021 gennemførte politiet traditionen tro en landsdækkende målrettet indsats mod spirituskørsel og kørsel i narko- eller medicinpåvirket tilstand.

Under kontrollerne blev der i løbet af de fire kontroldage standset mere end 2600 køretøjer, hvor 57 førere blev sigtet for spirituskørsel og 66 førere for kørsel i narko- eller medicinpåvirket tilstand.

I forhold til kontrollerne i 2019 omkring J-dag, ligger antallet af sigtede for spirituskørsel og kørsel i narko- eller medicinpåvirket tilstand væsentlig lavere.

I samme periode skete der 15 trafikuheld, hvor føreren var påvirket af spiritus og 3 trafikuheld, hvor føreren var mistænkt for narkokørsel.

På selve ”J-dag”, fra fredag den 5. november til lørdag morgen den 6. november blev 26 førere sigtet for spirituskørsel og 21 for kørsel i narko- eller medicinpåvirket tilstand.

Samtidig blev der registreret 4 trafikuheld, hvor føreren blev sigtet for spirituskørsel, og ingen uheld med narkokørsel.

Politiet vil også i forbindelse med den kommende tids julefrokoster være ekstra synlige i gadebilledet, og løbende sætte ind med målrettede kontroller mod spritbilister.

Arkivfoto: Presse-fotos.dk

Forfatter

Related posts

Top