Færre praktiserende læger lukker for tilgang af nye patienter

Det er ikke altid helt nemt at finde en ny læge, når den gamle stopper. Sådan har tendensen i hvert fald været mange steder i Region Nordjylland de seneste år.

Men nu er der fremgang at spore på området. Det skriver TV2 Nord på baggrund af en ny undersøgelse, udarbejdet af Praktiserende Lægers Organisation (PLO).

I undersøgelsen fremgår det nemlig, at der i 2020 var færre læger, der havde lukket for tilgang af nye patienter sammenlignet med 2019.

I 2019 havde 69 procent af de nordjyske praktiserende læger lukket for tilgang af nye patienter, mens tallet nu lyder på 67 procent.

I Thisted Kommune havde godt halvdelen (62%) af lægerne sidste år lukket for tilgang af nye patienter, hvilket er et lille fald i forhold til i 2019. Til gengæld havde alle lægerne på Mors plads til nye patienter sidste år.

Trods den positive udvikling er Region Nordjylland stadigvæk den region, som har den største andel af praksis med lukket for tilgang, idet 67 procent af de praktiserende læger har lukket for tilgang.

Det samlede antal praksis med lukket for tilgang kan være en indikation på, hvor godt et område er rustet til at modtage flere patienter, og en høj andel af praksis med lukket for tilgang er ofte et udtryk for, at der mangler læger i et område.

Forfatter

Related posts

Top