EUX Business-elever med kurs mod Brighton

I alt 10 elever fra EUX Business i Nykøbing og Thisted har i år takket ja til at komme på studie- og praktikophold i Brighton. En tur, der hovedsageligt er finansieret af EU’s uddannelsesprogram ’Erasmus+’. Dermed fortsætter interessen for EUX Business’ studieture sin opadgående kurve.

Sidste år sendte EUX Business i Thisted otte elever på studietur til Brighton, hvilket var en fordobling i forhold til året før.

– Det er en unik mulighed for at få erhvervserfaring fra detailbranchen og opleve den engelske kultur på nærmeste hold, og samtidig tager eleverne også et kvanteskridt rent sprogligt efter sådan et ophold. Dét at skulle lære at begå sig på en arbejdsplads, hvor al kommunikation foregår på engelsk, kan godt virke som lidt af en udfordring for nogle til at starte med, men de kommer hurtigt efter det, fortæller uddannelseschef Anne Mose fra EUD og EUX Business.

Eleverne skal bo og arbejde i Brighton i tre uger, og de skal selv stå for indkøb, madlavning, tøjvask og så videre.

– Det er mange af dem ikke vant til hjemmefra, så et ophold som dette er bestemt også med til at udvikle dem personligt. Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at de alle kommer tilbage en stor oplevelse rigere – både fagligt og personligt, fastslår Anne Mose.

Et øje på Coronoa
Da Coronavirusset fortsat spreder sig i de europæiske lande, holder ledelsen på EUC Nordvest nøje øje med myndighedernes rejseanbefalinger.

– Spredningen af Coronavirusset har naturligvis givet anledning til nøje overvejelser fra vores side omkring gennemførslen af studierejser og praktikophold til destinationer i Europa. I de kommende uger står vi over for at skulle sende elever til henholdsvis Norge, Polen og England, og som det ser ud pt. forventer vi, at alle de planlagte rejser gennemføres, siger direktør for EUC Nordvest Hans Christian Jeppesen.

– Vi har dog det klare forbehold, at hvis myndighedernes rejseanbefalinger ændrer sig, så følger vi dem. Og skulle der på de planlagte ture være elever, der ikke ønsker at rejse, vil vi naturligvis respektere dette, lyder det fra direktøren.

Forfatter

Related posts

Top