Europas stærkeste kommer til Thy

Med tre års forsinkelse kommer Europas stærkeste mænd og kvinder til Thy.

Egentlig skulle Thisted Vægttrænings Forening (TVF) have været vært for Europamesterskaberne (EM) i styrkeløft i starten af maj måned sidste år. Men to års forberedelse løb ud i sandet i forbindelse med coronapandemiens indtog.

Til TVF’s held tilbød både sponsorer, Thisted Kommune og Sportevent Danmark at yde støtte til de allerede afholdte udgifter. Og derfor var der også både mod og vilje til at forsøge at vinde værtsskabet for et stort mesterskab igen, når muligheden bød sig.

Det gjorde den så allerede i begyndelsen af 2021, hvor TVF i samarbejde med Dansk Styrkeløft Forbund søgte om værtskabet af European Equipped Powerlifting Championships, Open – Junior – Subjunior også kaldet EEPC 2023; det tilsvarende mesterskab til det, der blev aflyst i 2020.

Og nu er det så en realitet: TVF skal med Thisted som værtsby arrangere EM i 2023. Til den tid bliver det sågar i de den helt nyrenoverede Thyhallen.

Og med opbakning og forhåndstilsagn om støtte fra både Thisted Kommune og Sportevent Danmark som en vægtig begrndelse, har EPFs EC ( bestyrelse) tildelt værtsskabet af EM 2023 (EEPC 2023) til Dansk Styrkeløft Forbund med Thisted Vægttrænings Forening som arrangør, Thisted som værtsby og de til den tid funklende ny renoverede Thyhaller som mesterskabets arena.

Foto: TVF

Forfatter

Related posts

Top