Et stort flertal af danskere glæder sig over kirkegang

Lad os bare være ærlige: Det er langt fra alle danskere, som søndag efter søndag er at finde på bænkene rundt om i landets kirker. Og da slet ikke i disse corona-tider.

Men når vi danskere går i kirke i forbindelse med fx. et bryllup, en begravelse eller en konfirmation, oplever flertallet det som en positiv oplevelse.  Det viser en ny undersøgelse, som Folkekirkens Uddannelses- og Videnscenter står bag. Det skriver Kristeligt Dagblad.

For 64 procent af de 1000 adspurgte var den seneste begravelse, bryllup eller konfirmation, de deltog i, en positiv eller meget positiv oplevelse, mens det for 5 procent var en negativ eller meget negativ oplevelse.

Og resultatet er en ganske stor cadeau til den danske folkekirke, vurderer Hans Raun Iversen, lektor emeritus ved det teologiske fakultet på Københavns Universitet. Han mener, at de negative svar er værd at bide mærke i:

– At den andel er så lav vidner om, at folkekirken rammer meget præcist. Det er umuligt at undgå, at præsten kommer til at træde enkelte over tæerne, at nogen har en dårlig dag eller simpelthen er negativt indstillet over for kirken fra starten. Men når utilfredsheden er så lav, er det overordnede billede meget positivt, siger han.

Undersøgelse, der offentliggøres senere i denne måned, har til formål at skabe mere viden om danskernes forhold til – og brug af – folkekirken. Og de godt og vel 1000 adspurgte danskere, der både tæller medlemmer og ikke-medlemmer af folkekirken, er samtidig blevet spurgt, hvorvidt de mener, at folkekirkens ritualer er en del af de danske traditioner. Det gør 82 procent.

Forfatter
Top