Et stærkt foreningsliv er vigtigt for det gode liv i Thy

Læserbrev af Torben Overgaard, KV21-kandidat for De Konservative i Thisted

Ofte når man tager rundt i Danmark bliver man spurgt hvad der kendetegner Thy. Det første jeg nævner er næsten altid foreningslivet, For mig at se er det en af grundstenene i vores unikke landsdel.

Jeg er opvokset i et hjem, hvor foreningsarbejdet altid har været en kæmpe del at hverdagen. Der er nærmest ikke den forening eller klub i Snedsted – og Koldbyområdet min far eller mor ikke har været med i. Det har uden tvivl dannet mig til den jeg er i dag, hvor jeg selv er aktiv i en række bestyrelser og udvalg.

For mig er det vigtigt at give denne mulighed for dannelse videre til andre. Derfor ser jeg den kommunale opbakning til foreningslivet, som noget helt afgørende.

I de sidste fire år har jeg siddet i folkeoplysningsudvalget og herigennem kunne se hvor mange fremragende projekter, der er i gang i foreningsregi i hele Thy. Den pulje, der kan uddeles midler til f.eks. paddelbaner, mountainbikeruter, FDF og spejderaktiviteter og meget andet, er i mine øjne rigtig vigtig og den skal selvfølgelig bibeholdes i mange år fremover.

I de netop overståede budgetforhandlinger blev der efter konservativt ønske afsat 500.000 kroner til en pulje, kommunens foreninger kan søge til mindre renoveringer af klubhuse og puljen på 1 mio. kroner til renovering af de selvegene haller blev bevaret.

Overstående er bare nogle af de eksempler, hvorpå kommunen kan være med til at understøtte et
aktivt foreningsliv for HELE Thy – et foreningsliv, jeg vil arbejde for og med – også i de kommende fire år.

Forfatter

Related posts

Top