Et flertal af danskerne ønsker 18-års aldersgrænse for solariebrug

Syv ud af ti danskere mener, at der skal være en aldersgrænse på 18 år for at gå i solarium. Det viser en ny rapport fra Kræftens Bekæmpelse og TrygFonden.

Dermed har danskernes holdning til en aldersgrænse for solariebrug rykket sig markant siden 2007, hvor Kræftens Bekæmpelse for første gang satte fokus på, at solariebrug er kræftfremkaldende. Dengang bakkede kun 38 pct. op om en aldersgrænse.

Og der er flere grunde til, at snakken om at indføre en mindstealder dukker op med mellemrum. Jo tidligere i livet man begynder at bruge solarium, desto større er risikoen for at udvikle modermærkekræft.

– Hvert år får cirka 175 unge diagnosen modermærkekræft og cirka 100 af disse tilfælde skyldes solariebrug. Kræfttilfælde som kunne have været undgået, hvis vi bare beskyttede børn og unge fra den helt unødvendige risiko for modermærkekræft, som solariebrug medfører, siger projektchef hos Kræftens Bekæmpelse Peter Dalum.

Solarieforbrug øger risikoen for modermærkekræft med 20 pct., og går du i solarium, før du fylder 35 år, er risikoen øget med 60 pct.

Forfatter

Related posts

Top