En aften med andre sanser

Synssansen træder i baggrunden i danseprojetet ”Det øjet ikke ser” og koncerten ”U·synlig”, som afholdes på Limfjordsteatret Mors

Kom og være med til at opleve når de to koreografer Ellen Kilsgaard og Stisa Søgaard, kontrabassist Richard Andersson og dramaelever fra 1. g på Morsø Gymnasium præsenterer de første skridt på vejen til at skabe en danse- og musikforestilling, der tager udgangspunkt i
blindes og svagtseendes virkelighedsrum.
Ellen Kilsgaard og Stisa Søgaard, der begge er dansere og koreografer, har fået midler fra Statens Kunstfond og Region Nordjylland ‘Sund med Kultur’ til at undersøge og udvikle kunstneriske oplevelser med musik, dans og bevægelse, som også kan opleves af blinde og svagtseende.

I løbet af tre dages workshop med gymnasieelever skabes en ca. 30 minutters forestilling – eller præsentation – som vises for publikum. Sammen med kontrabassist, Richard Andersson, der selv er blind, vil publikum komme til at opleve lyd, rum og bevægelse med alle andre sanser end synssansen.
Herefter inviteres publikum til at deltage i en snak om oplevelsen over et sandwich og et glas øl,
vand eller vin inden aftenens koncert.

U·synlig koncert
Kontrabassist Richard Andersson mistede synet som 14-årig. Han har skabt det musikalske værk ”U·synlig” for solobas ud fra 10 synstolkninger af kunstværker. Koncerten er en invitation ind i den blindes virkelighedsrum, hvor andre menneskers evne – og vilje – til at beskrive, hvad de ser, er helt afgørende.

Forfatter
Top