EM i Equipped styrkeløft i Thyhallen

Fra i dag går løs ved europamesterskaberne i styrkeløft i Thyhallen, hvor ca. 200 atleter og dertil næsten 130 ledere og officials fra 21 europæiske lande har meldt deres ankomst for i seks dage at dyste om titler og medaljer.

Afviklingen af mesterskabet er af det europæiske styrkeløft forbund EPF tildelt Danmark og Thisted Vægtrænings Forening som 5 gange tidligere siden 1989 har arrangeret internationale styrkeløft mesterskaber i Thisted, alle gange med Thyhallen som en perfekt ramme. Og da foreningen i år fylder 40 år er EM arrangementet – kaldet EEPC 2023 – den perfekte fejring af foreningens fødselsdag da det igen er foreningens medlemmer der med deres frivillige indsats gør det hele muligt.

Mesterskabet er opdelt i to sektioner, sub-junior og junior løfter den 2. – 3. og 4. maj mens Open klassen – den absolutte europæiske elite – løfter den. 5. -6. og 7. maj. Mellem de to sektioner afholder det Europæiske Styrkeløft Forbund deres årlige kongres d. 4. maj.

EM´s største delegation kommer uagtet krig og tragedie fra Ukraine. Ikke mindre end 49 atleter, trænere og ledere består den ukrainske delegation af og de er stærkt repræsenteret i alle kategorier for både kvinder og mænd. Danmark stiller også med et stort hold, heriblandt fire med lokal baggrund.
I herrernes juniorklasse stiller Thisted Vægttrænings Forenings egen Benjamin Falgreen Andersen i -93 kg klassen som løfter onsdag d. 3. maj fra kl. 10.00. Benjamin som er regerende dansk mester og nordisk mester fra 2021 tilskrives størst chance for medalje i disciplinen Squat, men også i bænkpres kan han måske spille med om medaljerne.

Den tidligere Thisted pige, Karen Thrige Andersen, som nu stiller op for Sportshøjskolen i Aalborg hvor hun studerer, er favorit til at vinde EM guld i juniorpigernes -84 kg klasse når hun ligeledes onsdag d. 3. maj skal i konkurrence fra kl. 15.30. Karen er et af dansk styrkeløfts allerstørste talenter på spindesiden og for de som kender til styrkeløft disciplinerne vækker det både forbavselse og beundring når de ser Karen løfte ikke mindre end 255 kg i disciplinen squat.

I Open kategorien har den arrangerende klub to mand med på det danske landshold. Det er i -105 kg klassen Patryk Bolek der som indehaver af den danske rekord i dødløft i -93 kg klassen – 333 kg – tilskrives størst chance for medalje i netop den disciplin. Han må dog indstille sig på at blive overskygget i totalen af landsholdskollegaen Nicki Lenz fra Aalborg som er regerende verdensrekordholder i squat med +400 kg og er blandt guldfavoritterne når -105 kg klassen lørdag d. 6. maj kl. 15.00 indleder kampen om medaljer.

Casper Futtrup Thisted Vægttrænings Forenings danske mester og rekordholder i -120 kg klassen skal i konkurrence på mesterskabernes sidste dag, søndag d. 7. maj kl. 15.00. Og der venter thyboen en vanskelig opgave i den stærke klasse hvor der er to ukrainere og en franskmand som løfter mere end 1000 kg totalt. Men Futtrup er i god form og har som mål at forbedre de danske rekorder i squat og total og så se hvor langt det bringer ham. Og netop Equipped styrkeløft er kendt for store overraskelser da teknikken spiller en meget stor rolle i forhold til i klassisk styrkeløft som er baseret på primær styrke og i mindre grad teknik.

Af øvrige nordjyder kan nævnes juniorløfteren Martin Bach Thomsen og Adam Karsø i -105 kg klassen, begge fra Aalborg. Martin er favorit til at blande sig i medaljestriden i både totalen, squat og bænkpres mens Karsø´s medaljechancer ligger i squat. Og som den sidste nord- og vestjyde stiller Lasse Justesen ligeledes fra Aalborg op i -120 kg klassen, hvor hans største medaljechance ligger i disciplinen dødløft.

I tråd med foreningens formål og fordi Thisted kommune, sædvanen tro har støttet foreningens initiativ har Thisted Vægttrænings Forenings besluttet, at det skal være gratis at komme i Thyhallen og se Europas stærkeste kvinder og mænd. Og det hele begynder torsdag d. 2. maj kl. 10.00 med sub-junior piger (14-18 år. Kl. 15.00 er der officiel åbningsceremoni, hvor bl.a. Thisted Kommunes borgmester og det europæiske styrkeløft forbunds præsident, Arnulf Wahlstrøm, vil tale, inden det kl. 15.30 er sub-junior drenge der konkurrerer.

Forfatter
Top