ELSK og STRANDET får 260.000 i støtte til kampen mod plastik i naturen

Flasker, fiskenet, spande og poser.

Det er mange forskellige ting, der skyller op på de danske strande. En stor del er plastik, og heldigvis gør mange frivillige en stor indsats for at rydde op – de får nu igen hjælp fra Miljø- og Fødevareministeriets strandoprydningspulje.

Blandt dem der nu modtager en økonomsk håndrækning er tøjbrandet ELSK fra Klitmøller og Strandet i Vorupør, som har den mission at holde strandene langs den jyske vestkyst fri for plastik.

De modtager hhv. 44.000 kroner og 216.000 kroner.

– Plastik er en trussel i vores natur og miljø. Det skader både natur og dyr, og det er med til at ødelægge naturoplevelsen langs de danske strande og kyster, som vi er mange, der ser frem til at nyde henover sommeren. Derfor er det en fornøjelse at opleve, hvor stor interesse der er for at hjælpe med at rydde op og yde en frivillig indsats, siger miljøminister Lea Wermelin.

ELSK ApS, vil for de tildelte midler afholde strandrensninger omkring Klitmøller hen over sommeren, og vil samtidig intensivere virksomhedens formidlingdel i forhold til at inspirere endnu flere til en bæredygtig livstil.

Strandet IVS vil for deres tilsagn om støtte afholde 25-32 oprydningsdage langs den jyske vestkyst, hvor der bl,a. skal være fokus på genanvendelse af opsamlet plastik.

LÆS OGSÅ:

1,5 tons affald fjernet fra stranden på få timer

 

 

Forfatter

Related posts

Top