ELSK donerer Black Friday-omsætning til naturen

Tøjfirmaet ELSK der har base i Thy, har gennem flere år lavet et modspil til årets måske største forbrugsfest Black Friday. Modspillet har fx. tidligere betydet at virksomhedens webshop er blevet lukket ned på Black Friday.

I år gør firmaet dog noget endnu mere drastisk og helt anderledes. Virksomheden har besluttet at donere hele omsætningen fra Black Friday til miljøbeskyttelse.

Hos ELSK ser man nemlig Black Friday, som et fænomen der skaber et unødvendigt merforbrug, uigennemsigtighed og en kamp mod bunden. Ud fra et økonomisk synspunkt, giver det mening for de få store detail-handlere. Ud fra et miljømæssigt synspunkt, giver det ikke mening for nogen, mener direktør Lars Riis:

– Vi har en tendens til, at når vi endelig begynder at kigge på bæredygtighed, glemmer man det åbenlyse og det nemmeste. At det bedste man kan gøre, det er at købe færre ting og dernæst købe bedre ting. Black Friday er forfærdelig for planeten og med vores budskab, håber vi at kunne inspirere forbrugere og andre virksomheder til at tænke sig om, siger han og fortsætter:

Direktør i ELSK, Lars Riis. Arkivfoto

– Vi har valgt at donere 100% af vores omsætning væk. Så al omsætning fra vores webshop på Black Friday, vil gå til organisationer som arbejder med miljøbeskyttelse. Det er vores nødråb og et håb om, at det kan være et middel til at få forbrugerne til at stoppe op og tænke inden man handler.

Hovedpointen fra ELSK om Black Friday er: Skal du absolut købe, så køb de produkter du kommer til at elske. De produkter som er lavet med omtanke og som du har brug for. Støt de virksomheder du sætter pris på. Køb med omtanke og husk:

– Hvis et tilbud er for godt til at være sandt, så er det netop som regel dette. Hvis du får noget for billigt, så er der andre der betaler prisen, slutter Lars Riis.

Om donationen:
100% af omsætningen doneres til Den Danske Naturfond. Moms og fragtomkostninger fratrækkes. Pengene bliver overført efter 100 dage, da virksomheden har 100 dages returret på ELSK.com. Beløbet der doneres, vil blive offentliggjort på hjemmesiden.

Arkivfoto: ELSK

Forfatter

Related posts

Top