Elever fra Morsø Landbrugsskole besøgte staterne

Et hold hovedforløbselever fra Morsø Landbrugsskole er netop vendt hjem efter en oplevelsesrig tur til kontrasternes land, USA.

Her oplevede de hele paletten fra kæmpestore landbrugsvirksomheder til små nicheproduktioner og fik indblik i, hvordan amerikanerne bedriver landbrug.

Det er første gang, at Morsø Landbrugsskole har sendt et elevhold helt til USA, men det er ikke nødvendigvis sidste gang, for både elever og lærere fik sig en oplevelse af de helt store ”over there”.

– USA er bestemt en god destination for en landbrugsrelateret studietur. På mange måder er måden, de driver landbrug på meget sammenlignelig med Danmark, men her får vi mulighed for at se det hele i en meget større og lidt vildere udformning, fortæller afdelingsleder Jonas Lundgren Bach Korsgaard fra Morsø Landbrugsskole.

– Vi var bl.a. ude at besøge en svinebesætning, hvor man forventede at levere 1,5 mio. slagtesvin i indeværende år, hvilket er noget nær tre gange så mange, som de store besætninger herhjemme når op på. Og sådan var det flere af de steder, vi besøgte – de arbejder i helt andre målestoksforhold, end os.

– Vi besøgte også et sted, hvor man dyrkede grøntsager, som vi gør på skolen, og det var et spændende input i forhold til nicheproduktion. Herudover besøgte vi et par universiteter, der er opbygget lidt på samme måde som Morsø Landbrugsskole med egen gård, jord og maskiner, og hvor det også er eleverne, der driver det. Det var en god anledning for at udveksle idéer og erfaringer, eleverne imellem.

En oplevelse for livet
Det var eleverne selv, der havde valgt, at studieturen skulle gå til USA. Højt på prioritetslisten var et besøg hos John Deere’s hovedkvarter. Her besøgte eleverne en John Deere-fabrik, udstilling og butik, men herudover bød programmet også på en lang række andre spændende aktiviteter.

– Vi besøgte en række forskellige landbrug og skoler, og vi oplevede både grise-, kvæg- og planteproduktion, så der var noget for alle. Den største oplevelse var generelt nok størrelsesforskellene. Alt er bare større derovre. Vi startede turen i Minneapolis og sluttede i Chicago, og der var hele tiden noget nyt og spændende at se, når vi kørte rundt mellem de forskellige steder, fortæller hovedforløbselev Kenneth Jakobsen.

Ud over de landbrugsfaglige aktiviteter, var der også sat tid af til andre oplevelser. Blandt andet besøgte eleverne USA’s største varehus, var på bådtur i Chicagos kanaler og prøvede kræfter med både revolver, shotgun og rifler på skydebanen.

– Det var virkelig en oplevelse for livet. En rigtig spændende tur. Flere af os har snakket om, at vi godt kunne tænke os at vende tilbage for at arbejde derovre for en periode. Jeg vil gerne lige have lidt erhvervserfaring herhjemme først, men derefter er det ikke utænkeligt, at jeg rejser en tur til USA. Og nu har vi jo kontakter derovre, ligesom vores amerikanske guide, Charlie, også har tilbudt sin hjælp. Så det har helt sikkert været en udbytterig tur, slutter Kenneth Jakobsen.

Forfatter

Related posts

Top