Elever fra Klitmøller vandt landsdækkende konkurrence

Eleverne i Klitmøller Friskoles 4.-6. klasse har vundet JyllandsPosten’s store skoleavis-konkurrence. Prisen blev overrakt i Politikens Hus i København.

Over 100 skoler og 6.500 elever deltog i konkurrencen. Klitmøller-eleverne vandt i kategorien 6.-7. klasse.

Eleverne fik til opgave af beskrive FN’s 17 verdensmål, og efter en grundig research af, hvad man gør for at nå verdensmålene, kastede eleverne sig over at undersøge, hvad folk og firmaer i lokalsamfundet i Thy gør for at opfylde dem.

– Dette blev primært undersøgt igennem en masse interviews, hvilket resulterede i en avis, der primært bestod af interviews med få baggrunds artikler og lidt nyheder fra ude i verden. Alle nyheder tog udgangspunkt i de gode initiativer og derfor kaldte vi avisen Klitmøller Good News, fortæller David Thomey Kristensen fra Klitmøller Friskole.

Børnene fik igennem forløbet bekendtskab med de foreskellige arbejdsopgaver, der skal til for at lave en avis herunder research, foto, layout, korrektur og så videre.

Den store arbejdsindsats blev belønnet af dommerkomiteen, som begrunde sejren med følgende udtalelse:

– Med stort engagement, iderigdom og kreativitet har eleverne fra Klitmøller friskole gennemtrawlet hele lokalområdet, og ideudviklet, researchet og skrevet en stribe spændende, løsningsorienterede artikler om flere af verdensmålene og klodens udfordringer. I en flot layoutet avis – primært med egne fotos – har de udfarende og modige elever lavet relevante interviews med både lokale virksomhedsejere, borgere, kommunen, ja selv med borgmesteren i Thisted. Avisen indeholder hele 11 opsøgende journalistiske artikler uden for skolens område, og det er imponerende.

Eleverne fik overrakt deres medaljer af Ansvarshavende Chefredaktør på Jyllandsposten, Jacob Nybroe, som havde følgende kommentar til avisen:

– Det har været en kæmpe fornøjelse at læse jeres avis fordi den er super velskrevet, fordi den er super flot layoutet og så fordi i har været ude i virkeligheden, det betyder virkelig virkelig meget at det er et ægte billede i giver os andre af hvad der foregår derude, sagde Chefredaktør Jacob Nybroe.

Forfatter

Related posts

Top