Ejerslev hylder Ted Sorensen den 24. maj 2023

20 år efter Ted Sorensen besøgte Mors, fejrer Ejerslev Kirke nu John F. Kennedys berømte taleskriver og dennes tilknytning til Mors. Fejringen sker ved et større arrangement i kirken onsdag den 24. maj fra kl.16. Menighedsrådet ved Ejerslev Kirke glæder sig over arrangementet og til, at der igen kan blive sat fokus på Sorensen-familiens tilknytning til Mors.
Ted Sorensen var gennem hele livet stolt af sit danske ophav. Han glemte aldrig, at han var barnebarn af danske udvandrere fra Mors, og det var en stor glæde da han besøgte Ejerslev tilbage i 2003.
Nu, 20 år efter, glæder vi os til at fejre hans liv og hans familiære bånd til vores lokalområde.
Selv om Ted Sorensen desværre ikke længere er iblandt os, vil hans familie være repræsenteret på fornemmeste vis ved arrangementet. Således har Ted Sorensens enke, Gillian, takket ja til menigheds-rådets invitation til at deltage i arrangementet.
Det er en stor ære, at Gillian Sorensen deltager. Hun var gift med Ted Sorensen i over 40 år frem til hans død i 2010, og hun er en stor personlighed. Det er første gang, Gillian besøger Mors, så menighedsrådet glæder sig til at kunne vise hende det sted, som havde en særlig plads i hendes afdøde mands hjerte, og hvor hans forfædres verden gik fra.
Gillian Sorensen er i øvrigt ikke et uinteressant bekendtskab. Hun er tidligere assisterende generalsekretær i FN for eksterne forbindelser og arbejder i dag med grupper og organisationer, der er engageret i fred, retfærdighed, udvikling, flygtninge og menneskerettigheder.
Gillian Sorensen er ikke det eneste store navn, der lægger vejen forbi Ejerslev Kirke denne majdag. Chefredaktør på Kongressen.com, Anders Agner, vil som en del af arrangementet holde et oplæg om Ted Sorensen, og glæder sig til at være med til at fejre den berømte taleskrivers liv, virke og tilknytning til Mors.
”Jeg havde fornøjelsen at interviewe Ted Sorensen tilbage i sommeren 2010, få måneder før han døde. Og det var tydeligt, hvor meget hans danske ophav betød for ham. Både hans familie og venner har siden hen fortalt mig, at han konsekvent svarede ’Nebraska and Denmark’, når folk spurgte, hvor han var fra. Derfor blev jeg også glad, da jeg hørte, at menighedsrådet i Ejerslev på denne måde gerne ville fejre Ted Sorensen, og jeg glæder mig meget til at være en del af det,” siger Anders Agner.
Morsø Kommunes borgmester, Hans Ejner Bertelsen (V), vil være blandt æresgæsterne.
Det er gratis for alle at deltage i arrangementet i Ejerslev Kirke. Pladserne i kirken fordeles efter først til mølle-princippet. Udenfor vil der være højtalere. Yderligere information om arrangementet kan findes på Ejerslev Kirkes hjemmeside Nordmors-Pastorat.dk

Forfatter
Top