DMI: Usædvanligt maj-vejr venter i weekenden

Weekenden bliver en usædvanlig kølig omgang med mulighed for både nattefrost og vinterligt nedbør.

Sådan lyder prognosen fra Henning Gisselø, der er vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI), tidligt fredag morgen.

– Det bliver en usædvanlig vinterlig weekend for årstiden. Fredag morgen starter ud med sol til stort set hele landet, men det bliver en kort omgang, før vejret slår om, siger han.

Som fredagen skrider frem kommer der flere og flere skyer og byger, som både kan byde på hagl og torden. I dagtimerne, hvor temperaturerne lægger sig omkring syv til ti grader, vil nedbøren falde som regn og hagl. Men natten til lørdag falder temperaturerne en del og lander lidt under frysepunktet – og så er der vinterligt nedbør i vente.

– Natten til lørdag ser der ud til at falde en del slud og måske endda sne. Den sne, der falder, kan nok blive liggende i løbet af natten. Men så snart solen står op lørdag morgen, smelter den igen.

Lørdag og søndag byder ligeså på skyer og byger, og temperaturerne ser ikke ud til at overstige de ti grader. Men sandsynligheden for hagl og torden daler så småt som dagene skrider frem.

– Der bliver en smule færre byger, som måske er med hagl og torden, men nok mest med regn, siger han.

Natten til søndag er der igen risiko for nattefrost, men denne gang ser det ud til at blive mere lokalt. Natten til søndag ser temperaturerne ud til at blive en smule lunere – omkring tre til fem grader.

Det er en kølig vind, der kommer ind over landet fra nord og nordvest, der skaber det drastiske fald i temperaturen. Det er derfor, man kan gå fra 25 grader i april til sne i begyndelsen af maj, forklarer meteorologen.

– Foråret kan være meget omskifteligt, alt efter om vinden kommer fra det lune Centraleuropa eller fra det kolde nord, siger han.

/ritzau/

Forfatter
Tags

Related posts

Top