Disse steder må genåbne fra i dag

I dag bliver en række coronarestriktioner lempet, og det betyder, at der en del steder, som må åbne igen.

Få overblikket her:

  • Liberale serviceerhverv må genåbne. Det gælder blandt andet frisører, massører, tatovører, kosmetologer, solarier og køreskoler.
  • Elever i 5.-8.-klasse kan komme fysisk i skole på halv tid. Det samme gælder ikke-afgangselever på ungdomsuddannelser – for eksempel elever i 1.g og 2.g. Tidligere måtte de komme én dag om ugen til udendørs undervisning.
  • På de videregående uddannelser kan afgangsstuderende på uddannelser med mange praksiselementer vende fysisk tilbage på halv tid. Alle øvrige studerende kan vende tilbage med 20 procent fysisk fremmøde. Tidligere var der fjernundervisning.
  • På erhvervsuddannelserne må elever i skolepraktik møde op til undervisningen 100 procent af tiden. Tidligere var der kun 50 procent fysisk fremmøde.
  • Ikke-afgangselever på voksenuddannelser må have 50 procent fysisk fremmøde. Tidligere var de henvist til fjernundervisning.

I ti kommuner er skoler og fritidsinstitutioner lukket på grund af for høj smitte. Det er Rødovre, Albertslund, Brøndby, Fredensborg, Gladsaxe, Halsnæs, Helsingør, Høje–Taastrup, Ishøj og Vallensbæk.

Derudover er skoler og institutioner lukket i dele af kommuner rundt i landet – blandt andet i Odense-bydelen Vollsmose.

I fem kommuner må de liberale serviceerhverv på grund af høj smitte først åbne 11. april. Det gælder Ishøj, Brøndby, Halsnæs, Fredensborg og Gladsaxe.

Kilder: Erhvervsministeriet, Statsministeriet, Børne- og Undervisningsministeriet og Uddannelses- og Forskningsministeriet.

/ritzau/

LÆS OGSÅ:

Disse restriktioner gælder fortsat

 

Forfatter

Related posts

Top