Dirty Oyster på Mors

Nu får alle mulighed for at dyste om at lave den bedste østersret i konkurrencen Dirty Oyster – Årets Folkeøsters. Det sker til det nye østers- og skaldyrsevent, Oyster Final d. 6. april 2019  i Danmarks Skaldyrshovedstad – Nykøbing Mors.

Vinderen af konkurrencen får, ud over æren, en luksus-gourmetmiddag på Sallingsund Færgekro.

-Her i Skaldyrshovedstaden vil vi rigtig gerne være med til at udbrede kendskabet til vores fantastiske skaldyr og ikke mindst østers. Med denne konkurrence vil vi gerne være med til at udfordre traditioner og nedbryde fordomme om, hvordan man skal spise østers., fortæller borgmester Hans Ejner Bertelsen.

Ideen er at udbrede østers til det bredere publikum, og det er kun fantasien, der sætter grænser, når deltagerne skal give deres bud, på hvordan østers bedst skal tilberedes. Alle kan tilmelde sig, og alle er velkomne.

I konkurrencen sættes der også fokus på den invasive stillehavsøsters, som Vilsund Blue stiller til rådighed i forbindelse med konkurrencen.

-Vi har jo simpelthen så mange af disse invasive stillehavsøsters her i Limfjorden og det er bare et spørgsmål om tid, før de har bredt sig til hele fjorden. Løsningen er at spise sig ud af problemet. Konkurrencen jo en rigtig fin måde at lede opmærksomheden over på situationen samtidig med, at folk kan få øjnene op for,hvor godt de smager, fortæller Viggo Kjølhede, formand for Foreningen Muslingeerhvervet.

I dagene op til Oyster Final og konkurrencen d. 6. april har deltagerne mulighed for at hente stillehavsøsters hos Vilsund Blue til en billig krone. Deltagerne skal tilberede deres østersretter hjemme hos dem selv og medbringe retten til markedspladsen, hvor den præsenteres for dommerpanelet.

Dommerpanelet vil bestå af:
– Hans Ejner Bertelsen; Borgmester, Morsø Kommune
– Jens-Peter Skov; Sallingsund Færgekro
– Søren T. Mattesen; Adm. Dir., Vilsund Blue
– Viggo Kjølhede; Formand, Foreningen Muslingeerhvervet
– Ellen Phillipsen Dahl, Formand, Erhvervs og Beskæftigelsesudvalget
– Peter Schyum; Nordic Food College
– Bethina Holm; Café Holmen

Regler for konkurrencen kan findes på www.skaldyrshovedstad.dk/final og her kan programmet også følges, som det løbende udvikles.

Foto: Vilsund Blue

Forfatter
Top