DF’er anmoder minister om løsning: – Alle skal kunne komme med toget

Det er ikke tilfredsstillende, at der er togstationer  i Danmark, som den i Hvidbjerg på Thyholm, hvor kørestolsbrugere ikke kan komme med toget.

Sådan lyder det nu fra DF’s handicapordfører, Karina Adsbøl, efter den benamputerede Åge Dastrup fra Thyholm er stået frem med sin kritik af forholdene:

– Det er ikke rimeligt, at der er en gruppe af borgere, der bliver afskåret fra at bruge den offentlige trafik, siger Karina Adsbøl (DF) til TV Midtvest.

Stationen i Hvidbjerg er en ubemandet station, og derfor er det ikke muligt at bestille handicapservice, oplyser Arriva der står for togdriften mellem Thyholm og Struer.

Karina Adsbøl vil nu kontakte ministeren og anmode om en langsigtet løsning, der sikrer alle borgere lige adgang til alle tog på alle stationer.

Åge Dastrup har sammen med sin bror Bjarne filmet nogle af de udfordringer han støder på som kørestolsbruger:

Min bror Åge Dastrup, flyttede for et par måneder siden til Hvidbjerg på Thyholm.Åge fik for godt et år siden, amputeret hans højre ben, han er i forvejen meget gigt plaget og skal stå til rådig for arbejdsmarkedet.Problemet er bare den, han skal til Struer for at komme på jobcenteret, for at komme til læge med mere, for at komme til Struer skal han med tog, men på tog stationerne på Thyholm, er der ingen handikap hjælp og lige netop Hvidbjerg st. er meget ufremkommelig for kørestole.Mandag den 13/8 2019 skulle han til både læge og på jobcenteret, så jeg var nødt til at tage op for at hjælpe ham, da det er en fysisk umulighed at komme frem som kørestolsbruger. Dette var for mig en meget ubehagelig og chokerende oplevelse.Som følge af manglen på handicap service blev vi enige om, at jeg skulle filme så meget som muligt af turen, som et forsøg på at dokumentere de faktiske forhold.Det er blevet til denne lille video, det var ikke nemt både at hjælpe og filme på engang.Beklager lydkvaliteten.

Slået op af Bjarne Dastrup i Tirsdag den 13. august 2019

Foto: Screendump, facebook

LÆS OGSÅ:

Åge kan ikke komme med toget i Hvidbjerg

 

Forfatter

Related posts

Top