Danske unge er dårlige til at tale om sex, samtykke og grænser

Danske unge mener, at man bør gribe ind, hvis andre får deres grænser overskredet, men de har svært ved at gøre det i praksis.

I en ny undersøgelse foretaget af Voxmeter for Sex & Samfund og RFSU svarer fire ud af fem unge, at de mener, man bør gribe ind i en situation, hvor en anden person tydeligvis oplever noget grænseoverskridende af seksuel karakter, når man fx er til fest eller i byen.

Men samtidig svarer hver fjerde i undersøgelsen, at de har prøvet at stå i en situation, hvor de følte, de selv burde have grebet ind, men ikke gjorde det.

Kun halvdelen af de unge oplever, at deres venner griber ind, hvis de selv eller andre oplever noget grænseoverskridende.

Samtidig er de unge dårlige til at tale om samtykke, grænser og sårbare seksuelle oplevelser med hinanden.

Undersøgelsen viser også, at mange unge er dårlige til at tale om sex med hinanden. Hver fjerde svarer, at de ville ønske, de kunne tale mere med deres venner om dårlige oplevelser i forbindelse med sex og flirt.

Undersøgelsen er en del af kampagnen “Sex is a dialogue”, som kører i hele Skandinavien og starter i Danmark i næste uge.

Pressefoto: Sex og Samfund

Forfatter

Related posts

Top