Dansk film hentede en enkelt pris ved Cold Hawaii Surf- & Filmfestival

Der blev jublet i et fyldt A Kassehus i Klitmøller, da den argentinske dokumentarfilm ” Transcending Waves” hentede priserne for Best Feature og Creative Feature. Filmen er instrueret af Julian Azulay, Joaquin Azulay og Fernando Salem og er en dokumentarfilm, der tager udgangspunkt i at bygge bro og bringe fred mellem mennesker i kølvandet på Falklands-krisen i 1982, hvor England og Argentina kom i krig om ejerskabet af de stormomsuste øer.

Den danske dokumentarfilm Maybe One Day vandt prisen for Creative Shot. Det er Klitmøller-surferen Angelina Owino, der har instrueret filmen. Få mennesker har en passion for ting, de er virkeligt dårlige til. Men Owino er en af disse og man følger hendes kamp for at blive god til det, alle andre i Klitmøller gør : at surfe.

Mens mange kulturarrangementer har svært ved at sælge billetter, kan Cold Hawaii Surt- & Filmfestival presented by California Wines se tilbage på næsten normale tilstande.

Vi har gennemført en festival, som man kender det fra tidligere med fantastiske film på lærredet, med strandsrening og trash art konkurrence, koncert med Pacific Swell, surf og masser af samvær. Vi har haft få billetter tilbage til alle dage, og det er yderst tilfredsstillende. Derfor er vi selvfølgeligt også klar til med en ny festival til næste år, siger festivalchef Alicja Cupial.

Det er støtte fra Thisted Kommune, Det Danske Filminstitut, den amerikanske vinsammenslutning California Wines og lokale sponsorer, der sikrer filmfestivalen i Thy.

Foto: Cecilia Samsson

Forfatter
Top