Danmark går en flot og solrig forårsuge i møde

Efter en for årstiden ganske kold nat står danskerne mandag morgen op til en dag med masser af sol og plusgrader.

Sådan lyder prognosen fra Anja Bodholdt, der er vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) tidligt mandag morgen.

– Vi kommer godt fra start med masser af plads til sol mandag. I løbet af dagen bliver der dannet cumulusskyer i Jylland, men ellers bliver der fuld knald på solen landet over, siger hun.

Temperaturerne mandag bliver omkring fem til ti grader. Og modsat søndag stilner vinden af og vender 180 grader fra nordvest til sydøst.

– Så mandag skal man om på den modsatte side af huset for at finde læ, siger Anja Bodholdt.

Tirsdag begynder på samme vis med masser af sol. Men i løbet af dagen trækker der skyer op fra sydvest, og sidst på eftermiddagen kan der komme en smule regn i den sydvestlige del af landet. Temperaturerne stiger desuden en smule tirsdag til mellem 8 og 12 grader.

Over 15 grader til weekenden
Midt i den solrige uge bliver der dog et mere skyet afbræk onsdag, viser prognosen.

– Onsdag bliver den vådeste og mest skyede dag denne uge. Det starter med smådryp, men i løbet af dagen bliver det mere udbredt regn, siger meteorologen.

Allerede torsdag klarer det dog op igen østfra i løbet af formiddagen. Temperaturerne stiger yderligere til et sted mellem 10 og 15 grader. Og det bliver kun begyndelsen på, hvad der kan være i vente fredag.

– Det lægger op til en flot afslutning på ugen med masser af sol fredag og temperaturer, der lokalt kan komme helt op over 15 grader, siger Anja Bodholdt.

/ritzau/

Forfatter
Tags

Related posts

Top