Corona-lukning kan give mindre julestress

Når julegaverne er pakket ud, den sidste risalamande spist og den juleresiderende familie er taget hjem bliver flere danskere ramt af symptomer som hjertebanken, hovedpine svedeture og andre stresssymptomer.

Over de seneste to år har der blandt kunderne i pensions- og forsikringsselskabet Topdanmark været hele 43 pct. flere stresstilfælde i januar end på en normal måned. Det skriver forsikringsselskabet i en pressemeddelelse.

Mønsteret er typisk og skyldes, at mange gaber over for meget i juleperioden, har høje forventninger, som ikke bliver indfriet og ikke får ladet op i ferien.

I år kan det dog blive anderledes, fordi Covid-19 har aflyst mange arrangementer og sat en grænse for juleudfoldelserne og hvor mange ting, vi skal. Sådan lyder vurderingen fra Vivian Weis Byrholt, der er adm. direktør i Topdanmark Livsforsikring.

– Jeg tror, at folk vil være mindre stressede efter jul i år, fordi vi på grund af Covid-19-restriktionerne er samlet til færre arrangementer som juleklip, julekoncerter, julefrokoster og lignende. Så der bliver nok mere hygge i nattøj og færre lakerede negle i denne december. Og når det endelig skal være, så er det udmærket i den forstand, at man også skal huske at holde helt fri og måske endda kede sig en gang i mellem.

Til gengæld kan starten af det nye år blive hård, særligt for de danskere, der er i risikogruppen for at udvikle en depression. Ifølge Psykiatrifonden kæmper mellem 100.000-200.000 danskere med en depression, og flest rammes om vinteren.

Foto: Colourbox

Forfatter
Tags

Related posts

Top