Cold Hawaii indtages af windsurfere i weekenden

I den kommende weekend mødes nogle af Nordeuropas bedste windsurfere i Klitmøller, hvor den lokale surfklub NASA er vært ved første afdeling af det åbne danske mesterskab i Windsurfing Wave og Freestyle.

Blandt deltagerne er den lokale U13-verdensmester Tobias Bjørnaa, der spås gode chancer for at vinde DM-titlen i ungdomsrækken for deltagere under 20 år. Men det bliver ikke uden kamp. Den regerende Europamester, tyskeren Anton Richter, vil nemlig også være at finde i Cold Hawaii.

I herreklassen bliver konkurrencen også hård. I Wave-disciplinen nævnes sidste års Danmarksmester Mads Bjørnaa, som også er lokal, som en af favoritterne.

Hos kvinderne er det primært Line Bang Wittrup, som ligeledes er fra Klitmøller, man skal heppe på som dansker. Hun skal op mod erfarne kræfter i form af tyske Caroline Weber og sidste års danske mester Maria Behrens, som også er fra Tyskland.

Wave Windsurfing er en opvisnings-disciplin med spektakulære hop på bølgerne og bølgeridning, som man kender fra surfing – bare med ekstra power fra windsurfsejlet.

Freestyle er også en opvisnings disciplin hvor man laver avancerede hop på bølgerne eller på fladt vand.

Foto: Brian Engblad, ILostawavein79.com

Forfatter

Related posts

Top