Chance for vinterferie med sne

Der er mere sne på vej til store dele af Danmark.

Sådan lyder det fra vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) Dan Nilsvall tidligt mandag morgen.

Den seneste tid har vejret været klart og koldt med en let brise og nogle snebyger. Sådan fortsætter det i store dele af landet frem til onsdag, men så kommer et skifte i vejret, og det bliver både mere skyet og blæsende.

– Ser man på ugen som helhed, kan man mange steder forvente, at der i alt kan komme op mod ti centimeter sne, siger Dan Nilsvall.

Tidligt mandag begynder ugen med risiko for glatte veje og rimtåge. Tågen ventes dog at lette de fleste steder i landet, som vil få tørt vejr og sol – bortset fra Nordjylland, hvor der ventes sne. Temperaturerne bliver mellem nul grader og tre graders varme.

Natten til tirsdag ventes der igen sne i Nordjylland og også på Bornholm. Det bliver koldest i de indre dele af landet, hvor temperaturen kan komme helt ned på bidende otte graders frost. Tirsdag vil store dele af landet igen få sol, men skydækket ventes at tage til som et forvarsel om onsdagens vejrskifte.

– Herfra kommer skyerne til at dominere vejret, siger Dan Nilsvall.

Sne i vinterferien
Vinden tager også til og bliver jævn til hård fra øst, samtidig med at der fortsat kan komme hvidt nedbør i mange dele af landet. Der kommer ikke nødvendigvis så meget sne, men flere steder vil der være risiko for snefygning, fortæller meteorologen.

Vejrtypen står til at fortsætte ugen ud.

– Det er vigtigt at følge med i vejrudviklingen, hvis man for eksempel skal ud i trafikken. Og generelt skal man også tage afsted i god tid, siger Dan Nilsvall.

Meteorologen fortæller i øvrigt, at med denne vejrtype er det langtfra usandsynligt, at der også kan ligge sne flere steder, når mange har vinterferie i uge syv.

Forfatter
Tags

Related posts

Top