Bundsolid Sparekassen Thy har styr på forretningen

Sparekassen Thys samlede resultat før skat lander i 2022 på 121 mio. kroner imod 191 mio. kroner året før, hvilket betegnes som et godt og tilfredsstillende resultat i et år, der har været præget af international uro.

– Vores kunder har været kriseklare, og det samme er vi. Krisen kan slå igennem i kundernes økonomi, og det har den altså ikke gjort endnu. Men det er vores forventning, at det sker inden længe, og derfor har vi over tid opbygget en krisebuffer på 101 mio. kr. til at imødegå̊ tab, fortæller direktør Ole Beith.

Høj aktivitet og rentestigninger slår igennem i regnskabet Med en beholdning af aktier og obligationer på 3,4 mia. kroner, noterer Sparekassen Thy et minus på 44 mio. kroner i posten kursreguleringer. Det skyldes uro på finansmarkederne.

Et stigende antal kunder har efterspurgt rådgivning i forbindelse med omlægning af realkreditlån og det har betydet høj aktivitet og øgede gebyrindtægter, som er steget 18% i forhold til sidste år. Samtidig er udlånet steget med 7,4% i forhold til 2021.

Et andet særligt positivt bidrag til årsregnskabet er sparekassens leasingselskab, Krone Kapital. De har haft et fantastisk år og leverer et rekordresultat på 25,4 mio. kr. efter skat.

Målsætning om at blive bedst til kunder kræver investeringer I Voxmeter-rapporten ”Årets Bedste Banker” blev Sparekassen Thy af kunderne i 2022 kåret som Danmarks næstbedste bank. Sparekassen Thy har en dog en vision om at blive nr. 1, og det koster bl.a. på øgede investeringer og flere specialiserede medarbejdere.

– Vi skal have stærkere systemer og værktøjer i forhold til kunderne, så vi kan levere præcist, når de har brug for det. Det gælder inden for IT-sikkerhed, bedre rådgivningsværktøjer inden for forsikring og pension og ikke mindst vores nye investeringsplatform, Sparekassen Thy Investor, der blev lanceret sidste måned, fortæller Ole Beith.

Solidt udgangspunkt for 2023 Sparekassen Thy hviler på et solidt fundament med en egenkapital på 2,2 mia. kroner og en kapitalprocent på 28,3%. Alligevel kigger direktør Ole Beith ind i 2023 med en vis spænding:

– Vi har vores opmærksomhed rettet mod, hvordan den nuværende uro kommer til at ramme vores kunder. Uanset hvad vej vinden blæser, har vi dog et meget solidt udgangspunkt til at imødekomme de udfordringer og udsving, der kommer, slutter Ole Beith.

Foto: Pressefoto af Bertel Bolt

Forfatter
Top