Brandtomt endevendt og efterslukket én gang for alle

Den voldsomme brand, som i sidste weekend brød ud i det tidligere savværk i Flade på Mors, har i den grad holdt beredskabet beskæftiget hele ugen. Det skriver Thisted Dagblad.

Lige siden søndag morgen har gløder fra bl.a. de 5 tons savsmuld, der blev ædt af flammerne, ligget og ulmet. Det har betydet, at brandvæsenet flere gange har været på stedet for at efterslukke.

Men igår fik Nordjyllands Beredskab nok af al den efterslukning.

Torsdag formiddag ankom Beredskabsstyrelsens store kran til brandtomten. Sammen med en sprøjte og en tankbil betjent af fem brandfolk fra Nykøbing, blev de mange tons savsmuld og tilbageværende bygningsdele i går endevendt i et forsøg på at få slukket gløderne én gang for alle.

Årsagen til branden er endnu ikke fastlagt med sikkerhed. Konklusionen af den brandtekniske rapport ventes først klar om nogle uger, skriver Thisted Dagblad.

Ved branden der startede morgen ved 8-tiden søndag den 7. juni udbrændte bygningerne totalt, ligesom 5 tons savsmuld brændte op. Ved branden reddede en 47-årig mandlig beboer sig ud. Med sig ud fik han kun sin hund og det tøj han havde på. Det fik områdets lokale til at starte en indsamling – læs mere om den herunder:

LÆS OGSÅ:

Lokal indsamling: 47-årig mistede alt i voldsom brand

Foto: Falck Morsø

Forfatter

Related posts

Top