Borgermøde om CO2-lagring

Den 17. november kommer Energistyrelsen til Hanstholm for at fortælle om planerne for en mulig CO2-lagning i havbunden ud for kysten i Thy.

Energistyrelsen har netop søsat to høringer vedrørende planen for de fremtidige projekter for lagring af CO2 i undergrunden ud for Hanstholm, og derfor inviterer Styrelsen nu alle med interesse for projektet i Hanstholm til et dialogmøde.

Det foregår torsdag den 17. november på Hotel Hanstholm, kl. 19-21.

Baggrunden er, at et bredt flertal af partierne i Folketinget har besluttet, at vi skal fange en stor del af den CO2, som vi udleder. Den skal lagres i den danske undergrund, og i forlængelse af beslutningen er kigger Energistyrelsen nu på i alt otte, nye områder, fem områder på land og tre kystnære, som skal undersøges nærmere, inden det kan afgøres, om disse områder vil kunne bruges til CO2 lagring.

Områderne, der nu undersøges, er udpeget af De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland (GEUS).

To af de kystnære muligheder er i havet ud for Hanstholm.

Her er der nemlig en helt særlig kombination af geologiske lag, som er vældigt egnet til formålet. Undersøgelser viser, at her består undergrunden af sandsten, som – helt naturligt – er et fremragende materiale til både at lagre og forsegle CO2, så den ikke gør skade.

– Borgermødet er en mulighed for at få stillet alle de spørgsmål, som man som borger i Thy kan gå rundt med i forhold til de nye planer. Her kigger vi ind i et muligt nyt erhvervseventyr i Thy, men det er samtidig meget vigtigt, at thyboerne er oplyste om hvad det konkret går ud på, og derfor er vi glade for, at Energistyrelsen kommer på besøg og vil fortælle om projektet, siger borgmester i Thisted Kommune, Niels Jørgen Pedersen.

Du kan tilmelde dig Energistyrelsens møde via linket her

Vær opmærksom på, at pladserne fordeles ved tilmelding efter først-til-mølle-princippet.

Foto: Pressefoto

Forfatter
Top