Boligsalget er nu 50 pct. højere end normalt

Mens det meste af samfundet langsomt er på vej tilbage til normaltilstande, går det helt anderledes hurtigt på boligmarkedet, hvor hver dag byder på nye salgsrekorder.

I forhold til samme uge de sidste fem år lå boligsalget i uge 22 i år 50 pct. højere, og både salget af villaer, sommerhuse og ejerlejligheder er så aktivt nu, at man skal mange år tilbage for at finde lignende aktivitet. Det fremgår af nye tal fra Boligsiden, som Nybolig har analyseret.

-Hvis man lever af omsætningen på boligmarkedet, er det her en rigtig god nyhed, men det er også værd at hæfte sig ved, at danskerne igen har fået tillid til at sætte deres boliger til salg igen, faktisk er antallet er nye boliger til salg normalt igen, siger Peter J. Mattsen, der er direktør i ejendomsmæglerkæden Nybolig.

Ifølge Boligsiden ligger villasalget 40 pct. over tidligere års niveauer, mens ejerlejligheder nu ligger 13.6 pct. over tidligere års niveau. For sommerhuse er salget til historiebøgerne med 558 solgte sommerhuse mod i gennemsnit 215 solgte sommerhuse i uge 22.

Den fortsatte udvikling på boligmarkedet afhænger af prisudviklingen og jobsikkerheden, mener mæglerdirektøren.

-De fleste af har sagt, at de forventer prisfald, og nogle endda betydelige, og lige nu blive de spådomme gjort til skamme, da der faktisk er tale om små stigninger, og mange boligsælgere har tøvet netop, fordi de ikke ville sætte til salg i et marked, hvor de med sikkerhed skulle gå ned i pris, så vi står lige nu i en situation, hvor de i høj grad handler om, hvilke signaler der sendes til markedet. Der står sådan set ikke noget i vejen for, at optimismen vinder over sortsynet her, og boligmarkedet går fri, men vi kender endnu ikke jobsituationen på sigt, og den har vital betydning for evnen til at købe, siger Peter J. Mattsen.

Foto: Nybolig

Forfatter

Related posts

Top