Boligejere bør sikre sig mod rekordstore regnmængder

Efteråret 2019 har netop taget rekorden for det vådeste nogensinde med rekordstore regnmængder, oplyser DMI. Og de sidste 40 år har vi haft ni ud af de ti vådeste efterår, siden man begyndte at måle nedbør i 1900.

Forventningerne er derfor, at kraftigt nedbør er kommet for at blive, lyder det fra meteorologerne. Som boligejer bør man ifølge ejendomsmæglerkæden Nybolig være ekstra opmærksom den tiltagende nedbør.

-Mange af vores boliger er bygget, mens nedbørsmængderne var mere moderate, end de er nu, og derfor er der rigtig god grund til at sikre sin bolig mod de kraftige regnskyl, vi især oplever her i efteråret, hvor vejret hurtigt kan slå over i frost og forårsage betydelige bygningsskader, siger Thomas Hovgaard, der er kommunikationschef i Nybolig.

Han peger især på områder omkring boligen og muligheden for at lede de store nedbørsmængder væk.

-Når der falder meget nedbør på kort tid, eller vi oplever såkaldte skybrud, handler det om at lede vandet væk fra bygningen. Derfor er det også vigtigt, at man undersøger, om der er fald væk fra bygningen, at nedløb er rene, og at ens kloakker er dimensioneret til at klare store nedbørsmængder, siger Thomas Hovgaard.

Hvis man ikke selv er i stand til at afgøre, om ens bolig er forsvarligt sikret mod store regnskyl, bør man alliere sig med en sagkyndig.

-Selvom ens bygning lige nu går fri ved skybrud, kan det godt være, at endnu kraftigere nedbørsmængder i fremtiden vil være for voldsomme. Og som boligejer, med den store investering en bolig er, bør man faktisk tænke langt frem, og selvom en forsikring dækker eventuelle skader, er jeg sikker på, at de fleste helst helt vil undgå, at deres bolig eller indbo tager skade, siger Thomas Hovgaard.

Forfatter

Related posts

Top