Børns Vilkår: Flere og flere føler de har mistet bedste venner

Rigtig mange børn og unge mistrives under den nuværende nedlukning, der efterhånden har varet i mere end tre måneder. Det gælder ikke kun dem, som er udsatte, men også mange af dem, der før var velfungerende både fagligt og socialt.

Det fortæller direktøren for organisationen Børns Vilkår Rasmus Kjeldahl til Ritzau.

Han fortæller, at nedlukningen har været “rigtig barsk” for børnene. Mange oplever, at de slet ikke kan følge med længere, og at de har mistet deres bedste venner:

– En del siger, at de slet ikke har lyst til at komme tilbage i skole og komme i gang igen. De kan slet ikke overskue at skulle i skole og konfrontere kammerater, hvor nogle siger, at de ikke synes, de kender deres kammerater.

– Det er selvfølgelig især svært for dem, der for nylig er begyndt i en ny klasse, en ny skole eller er skiftet til en ungdomsuddannelse. Men samlet set er det bare et billede, jeg må sige, er meget foruroligende, og det er noget, vi voksne skal tage meget alvorligt, siger Rasmus Kjeldahl.

Mere fysisk undervisning i vente
Der er ellers mere fysisk undervisning i vente for mange børn og unge de kommende uger.

Et bredt flertal i Folketinget landede mandag aften en aftale, der sikrer, at eleverne i 5. – 8.-klasse på Sjælland, Jylland og Fyn kan komme mere i skole. Helt præcist 50 procent af tiden med fysisk fremmøde hver anden uge.

Det samme gælder elever, der ikke er afgangselever, på ungdomsuddannelser de samme steder.

I øjeblikket er der kun 100 procent fremmøde for alle elever i folkeskolen og på ungdomsuddannelser på Bornholm og landets andre ikke-brofaste øer.

Arkivfoto: Børns Vilkår

Forfatter

Related posts

Top