Børnenes helt eget Kulturmøde

Hvordan lyder det, når 2000 børn sammen synger morgensang? Kan man bruge sin krop som tromme? Og hvor langt væk kan man egentlig høre Onkel Rejes prutter? Alt det får du svar på, når Børnenes Kulturmøde slår dørene op til tre dage med musik, teater, kunst og ja, prutter i børnehøjde. Det sker fra 24.-26. august.

Når Kulturmødet til august igen præsenterer et stærkt program med samtaler, oplevelser og kunst, så får børnene igen deres helt eget Kulturmøde ved fjorden. Der venter børnene et helt særligt møde, når Kulturmødet inviterer til store folkelige oplevelser anført af Onkel Reje, spændende børneopera fra Det Kongelige Teater og masser af muligheder for, at børnene selv kan udfolde deres kreativitet.

Om torsdagen og fredagen vil Børnenes Kulturmøde have et program for daginstitutioner og skoler, hvor mere end 2.000 børn fra Mors og omegn vil deltage i forskellige workshops og fantastiske forestillinger og koncerter. Der bliver i år lagt vægt på, at børnene er medskabere af kunsten, når de får lov at afprøve deres evner indenfor billedkunst, scenekunst, musik, litteratur og meget mere. Lørdag er Kulturfjorden ramme om en stor børnefestival for hele familien fra kl. 10.00-17.00. Her kan du blandt andet opleve Kira Martinis børnejazz, orkesterkoncert om trolden Mosbefængte Mogens og trommekoncert med verdensmestrene Rune Thorsteinsson & Peter Stavrum.

“Sidste år åbnede vi for første gang Børnenes Kulturmøde. Vi så hvordan, Kulturfjorden kogte af barnlig begejstring i børn og voksne. Derfor gentager vi succesen. Noget af det vigtigste, vi kan gøre, er at så kunstneriske frø i de kommende generationer, og skabe et legende rum, hvor alle er velkomne.Derfor vil Børnenes Kulturmøde igen spire med oplevelser for små og større børn. Vi skal synge, danse og opleve kunsten med hele kroppen”, siger Trine Bang direktør for Kulturmødet.

Onkel Reje tilbage i topform

Onkel Reje kommer til Børnenes Kulturmødet med sit helt nye Skide Skøre Gameshow, hvor børnene, der kommer på scenen, kan vinde én af Onkel Rejes skøre konkurrencer. For skørt det bliver det, når Ramasjangs frække og upassende onkel giver den gas som gameshowvært, der både kan trylle og synge. Som sædvanligt er humøret usædvanligt højt, når Onkel Reje står på scenen. Og både børn og voksne kan glæde sig til at synge med de gamle travere som ”Jeg kan ikke li’ at gå i bad”, ”Mormor” og den poetiske ”Prutte prutte prutte”.

“Det synes vigtigere end nogensinde, at vi insisterer på, at kunsten er fri – også selvom der kan være forskellige holdninger til formen. Personen bag figuren Onkel Reje har været igennem en hård omgang, men er gudskelov tilbage. Og som Mads Geertsen, der spiller Onkel Reje, selv har udtalt, så er Onkel Reje historiefortælling. Historier skal være frie, og det skal ingen lave om på”, afslutter direktør for Kulturmødet, Trine Bang.

Børnenes Kulturmøde er gratis og alle er velkomne.
Programmet præsenteres i samarbejde med en række organisationer som Kulturkanten – Børns Møde Med Kunsten, DR Musikariet, Jyllands-Posten, Flyfabrikken, Det Kongelige Teater, Skive Bibliotek, Morsø Bibliotek, Morsø Kommune og mange flere.

Kulturmødet er støttet af
Morsø Kommune, Region Nordjylland

Forfatter
Top