Børnekulturnatten byder på masser af aktiviteter

Imorgen går det atter løs til Børnekulturnatten i Thisted.

Alle børn og deres familier er inviteret, når byens kulturaktører atter slår dørene op til sjove, lærerige og diverse (u)hyggelige aktiviteter, som alle er bundet sammen af årets tema: ’Fantasiens øje’.

Allerede fra kl. 16 tyvstarter Pædagoguddannelsen på UCN med et omfattende program planlagt af det nye hold pædagogstuderende. Aktiviteterne henvender sig særligt til børnekulturnattens mindste gæster, men alle er velkomne til at gå på opdagelse i den gennemudsmykkede campusbygning. Der vil igen i år køre en bus i pendulfart mellem biblioteket og UCN hvert kvarter fra kl. 15.45. Bussen vil ligeledes være udsmykket af de studerende, som desuden har forberedt nogle små indslag til at gøre køreturen til en fantasifuld rejse.

Aspirantholdet skyder børnekalaset i gang
Store Torv danner rammen om åbningseventet med underholdning fra Musikskolen i Thy.

– I år har vi planlagt noget helt specielt til åbningen, musikskolens nystartede aspiranthold har nemlig lovet at spille op og give den gas på instrumenterne for de fremmødte. Og så vil borgmesteren – iført borgmesterkæde, naturligvis – tælle ned fra altanen på Det Gamle Rådhus, inden vi ruller det store banner ud og erklærer børnekulturnatten for åben. Bannereter i år malet af elever fra Tingstrup Skole, fortæller Nikolai Seidelin Banke, som både er tovholder for årets event og står i spidsen for åbningsarrangementet.

Animationer på det store lærred
Thisted Børnefilmklub er bare en af de mange aktører, der, i samarbejde med Kino 1-2-3, inviterer indenfor. Og selvfølgelig er biografens lærred børnefilmklubbens øje, som åbner utallige farverige og fantastiske verdener, hvor der i aftenens anledning vises forskellige fantasifulde kortfilm fra Viborg-skolen The Animation Workshop – med gratis popcorn til.

– Der er en helt særlig stemning til børnekulturnatten, når børnene i fællesskab med deres familier kryber ind i biografens mørke. Vi er glade for muligheden for at vise børnefilmklubben frem og håber at se mange igen til vores sæsonstart i oktober. Film skal ses i fællesskab, siger Tina Hornstrup, kasserer i Thisted Børnefilmklub og medlem af arbejdsgruppen bag børnekulturnatten.

Fakkeloptog
Aftenen afsluttes med det populære fakkeltog, der starter foran biblioteksbygningen og tager en tur igennem byen mod Store Torv, hvor aftenen klinger ud med stemningsfyldt fællessang akkompagneret af FDF-orkestret.

Skulle sulten melde sig undervejs, er der mulighed for at nyde medbragt mad flere steder, desuden sælger den socialøkonomiske café Madværkstedet lasagne med krokodillegrønt fra en lille stand på musikskolen – både børn og voksne er velkomne.

Læs mere om alle aktiviteterne HER

Forfatter

Related posts

Top