Beredskabschef advarer: Pas på grillen i det varme vejr

Kombinationen af de seneste efterhånden mange dage med varmt og tørt vejr betyder samtidig, at risioken for brand, når man tænder eksempelvis sin grill eller et bål, er markant forøget.

Ifølge beredskabschef ved Nordjyllands Beredskab Lars K. Bjørndal skal man derfor være ekstra opmærksom.  I øjeblikket er brandfaren »meget høj« eller »høj« i store dele af landet. Det skriver TV2 Nord.

– At der er en ekstrem brandfare betyder, at der ikke skal så meget til, før en glød og andet hurtigt kan antænde et bål. Når der er vådt og grønt, skal der mere til, før det kan tænde en brand, men lige nu skal der ikke så meget til, siger han.

Ikke et afbrændingsforbud på vej
Ifølge beredskabschefen er det dog ikke nødvendigt at udstede et afbrændingsforbud på nuværende tidspunkt. Faktisk tvivler han helt på at det overhovedet bliver nødvendigt:

– Så skal vi igennem en vedvarende periode, hvor vegetationen begynder at visne, så det bliver mere antændeligt med mulighed for en større påvirkning. Lige nu er der meget grøn vegetation, siger Lars K. Bjørndal til TV2 Nord.

Han mener heller ikke, at man som grill- eller bålentusiast behøver pakke grillen eller snobrødsstængerne væk.

– Nej, men man skal opføre sig med sund fornuft, så man undgår, at grillen og bålet ikke antænder de omkringliggende omgivelser. Hold afstand til bevoksning, der er tørt. Grill og bål i indrettede bålsteder kommer man langt med, og kan man supplere det med at have vand ved siden af, er der ikke noget til hinder for fortsat at tænde bål.

Du kan altid se den aktuelle brandfare og brandfaren for de kommende dage på brandfare.dk.

Forfatter

Related posts

Top