Apoteker åbner for influenzavaccination af små børn

Børn kan nu blive vaccineret mod influenza flere steder og på flere tidspunkter.

Det oplyser Sundhedsstyrelsen.

Siden 1. oktober har børn mellem to og seks år haft mulighed for at blive influenzavaccineret hos egen læge med tidsbestilling. Men nu kan apoteker og vaccinationsklinikker også vaccinere børn, ligesom det kan ske uden tidsbestilling og uden for almindelig arbejdstid.

På nuværende tidspunkt er knap hvert fjerde barn i aldersgruppen vaccineret, oplyser styrelsen, som håber, at flere vil tage imod tilbuddet.

– Vi opfordrer til, at man som forælder får sit barn vaccineret så hurtigt som muligt. Så er barnet godt beskyttet, inden influenzasæsonen for alvor rammer os.

– Derfor gør vi det så nemt som muligt for forældre at få deres børn vaccineret, siger overlæge i Sundhedsstyrelsen Bolette Søborg i meddelelsen.

Børn kan fortsat blive vaccineret hos egen læge, hvis forældrene foretrækker det.

Anbefalingen om vaccination mod influenza af børn bunder i et ønske om at beskytte både børn og familierne, skriver styrelsen.

– Børn bidrager også i høj grad til at sprede influenzasmitten i samfundet. Jo flere vaccinerede børn, jo bedre kan vi inddæmme smitten og dermed beskytte sårbare borgere mod alvorlig sygdom og indlæggelse, lyder det.

Vaccination af børn foregår via næsespray med et pust i hvert næsebor. Det skal gentages efter fire uger

/ritzau/

LÆS OGSÅ:

Langt fra målsætning: Få børn bliver vaccineret mod influenza

 

Forfatter

Related posts

Top