Antihelte klar til sidste turné

På kvindernes kampdag spiller Limfjordsteatrets anmelderroste mandeforestilling for sidste gang på Mors – og skal derefter rejse land og rige rundt

Hvis ikke man har fået set Limfjordsteatrets mandeforestilling ”Noget om Antihelte”, er det sidste chance onsdag 8. marts – tilfældigvis på kvindernes kampdag. I hvert fald, hvis man vil se den på Mors.

Forestillingen er skabt af de tre skuespillere Jens Andersen, Thomas Guldberg Madsen og Sune Skuldbøl Vraa i samarbejde med instruktøren Moqi Simon Trolin ud fra deres egne oplevelser og erfaringer med at være mand i 2020’erne.

Det er således en autofiktiv forestilling, der handler om relationerne mellem mænd og kvinder, om parforhold, familiestrukturer og ligestilling. Tre fortællinger væver sig ind i hinanden: Sune, der efter et dramatisk fødselsforløb indstiller sig på at skulle være enkemand og alenefar. Thomas, der kæmper med både ekskone og systemet om retten til at være tæt på sine børn. Og Jens, der afsøger forskellige manderoller fra den bløde mand over drengerøven til topchefen – uden helt at kunne finde sig til rette. En på én gang humoristisk, tankevækkende, bevægende og debatskabende forestilling, spækket med musikalske indslag.

Anmelderroser

”Noget om Antihelte” har fået et væld af flotte anmeldelser. Morten Hede, der anmelder for Jyllands-Posten, giver den fem stjerner og kalder den ”en skøn mandesagsforestilling” og tilføjer: ”And the struggle is real! Kampen for kvinders ret og rimelige muligheder har efterladt manderollen i en kasse med glemte sager”.

Når man den ikke på onsdag, bliver der masser af chancer for at se den rundt om i landet. De tre skuespillere Jens Andersen, Thomas Guldberg Madsen og Sune Skuldbøl Vraa skal nemlig ud på en tætpakket turné fra Skagen i Nord til Aabenraa i syd – Esbjerg i vest og Helsinge i øst. I alt 24 forestillinger rundt i hele landet.

INFO

Noget om Antihelte spiller på Limfjordsteatret på Mors onsdag 8. marts kl. 19:30 Billetbestilling: www.limfjordsteatret.dk

Foto: Lars Horn / Baghuset.

Forfatter
Top