Alive Festival får millionstøtte af Nordea-fonden

Alive Festival har modtaget 1,5 mio. kr. i støtte fra Nordea-fonden. Midlerne skal sikre festivalens udvikling over de kommende tre år.

– Vi er enormt glade for støtten fra Nordea-fonden. Den giver os mulighed for at udvikle festivalen både i størrelse og kvalitet, så vi kan sikre organisationens bæredygtighed på lang sigt. Vores ambition er at skabe en festival for nye opdagelser, som er unik for Danmark og Norden for den sags skyld. Vi vil sprænge rammerne for, hvad en festival kan – både ved at tænke i nyt indhold og ved at gøre det på vores måde, båret af en stor mængde frivillighed, idérigdom og kærlighed til Thy, siger Mille Møller Nielsen, forperson i Alive Festivals bestyrelse.

Hos Alive Festival vil man gerne blive endnu bedre til at folde Thy ud for festivalens gæster gennem programmet af udflugter, som gradvist er blevet en større del af festivalens DNA.
Oplevelserne skal være med til at nedbryde fordomme om kulturelle skel og sprænge de gængse forestillinger om, hvad en festival kan.

– Vi vil gerne skabe oplevelser for vores gæster, der på en og samme tid viser de bedste sider af naturen og lokalmiljøet i Thy og samtidig er af høj kulturel kvalitet. Vi vil gerne inspirere, flytte
grænser og skabe nye fællesskaber gennem kultur, siger Mille Møller Nielsen.

Hun fortæller, at en del af den udvikling, som festivalen skal gennemgå de næste tre år, også handler om at få mere kunst ind på festivalen. Både i form af et endnu  bredere musikprogram, men også i form af alternativt, kunstnerisk indhold på pladsen og i udflugterne rundt i Thy.

Udviklingen glæder direktør i Nordea-fonden, Henrik Lehmann Andersen, der fremhæver det folkelige fællesskab, som festivalen er med til at skabe:

– Alive Festival har markeret sig som en stærk, lokal festival og ditto fortælling om unges engagement, identitet og lokale tilknytning til Thy. Med støtten kan ildsjælene bag nu styrke sine
kunstneriske ambitioner og forstærke festivalens folkelige fællesskab, siger han.

Billetter til Alive Festival 2021 er netop blevet sat til salg.

Foto: Richo Lund Hald

Forfatter

Related posts

Top